Shout Box!

Shout

Vivie Otto a.k.a Wedzz

Share any things about my lifestyle, sweet memory and my feelings. All just for my beloved friends. See my Profile


About Me

Just ordinary gurl without superpower and born in Kelantan. Just simple lifestyle and happy go lucky... trying to be good muslimah.. well, now studying at MMU malacca.. that's all.. hehe


Social Web

  • RSS
  • Facebook
  • HOME
About

Yahoo! Messenger with Vivie

Chat!

Vivie Otto

a.k.a Wedzz

Salam...


mana Vivie? lama betul menghilang...Vivie kata die menulis bila ada cerita.. takkan xde cerita langsung nk dikongsi? **dah malas nak menulis la tu..


Biarlah si Vivie tu..


Kali ni biar SAYA yang bercerita.
cerita kali ni berkaitan dengan kehilangan..kesepian dalam satu kelompok. /wuu~


Dulu,
Saya sangat excited untuk bersama berjuang dengan 'sahabat' yang diantaranye terpilih untuk memikul tugas yang sama..Pada mulanya kesukaran yang saya hadapi.Saya cuba untuk melakukan sebaik mungkin. saya cuba untuk melakukan walaupun pada ketika itu, saya tidak tahu apa perlu saya lakukan.Saya buat seperti yang diarah.pendek kata, saya ikut apa yang diminta tanpa ditambah.Tidak seperti sahabat lain yang mempunyai pemikiran yang lebih kreatif dari saya.


Untuk tugas saya, saya tiada rakan seperjuangan seperti yang lain yang mempunyai rakan seperjuangan yang membolehkan mereka 'brainstorm' idea-idea mereka. Kata senior, saya kene fikir dengan lebih kreatif.Saya memang bukan pakar untuk berfikir diluar kotak. **dalam kotak pun belum tentu. Saya cuba mencari pencerahan dari senior. Namun tiada yang dapat membantu. yang ada cuma memaksa saya untuk mengeluarkan idea saya.Ya saya mengaku, kelemahan diri saya yang tidak tahu memaksa diri untuk berfikir. Tambahan ketika itu saya tidak jelas apa skop tugas saya yang sebenar. /shock


Dalam saya mencuba, saya tahu diri saya gagal untuk melakukan tugas dengan baik. Saya lihat 'sahabat' yang sudah jelas dengan apa yang mereka lakukan. Tapi saya? Saya merasakan diri ini sangat lah LOSER. Tertekan dengan keadaan itu, daily life saya pun ter'effect' sama. Saya semakin kelam kabut. Ketika itu, saya cuba mencari seseorang untuk bercerita. Tapi, lumrah manusia mungkin yang suka 'berkumpulan' alangkah seronok jika saya boleh bersama dalam 'kelompok' sahabat itu. Saya cuba untuk berada dalam kelompok-kelompok itu. Saya memerhati dari jauh. Ya Allah! indahnya ukhuwah mereka. Saya tersenyum.Mungkin saya boleh bersama mereka. Pada mulanya saya cuba biasakan diri. Alhamdulillah mereka menerima..:) Tapi semakin lama, saya rasa diri saya terpinggir. Saya tidak tahu apa yang mereka ceritakan. Yang saya tahu, mereka lagi hebat dari saya. mereka tertawa saya tersenyum.Tapi saya masih tidak dapat menyesuaikan diri. Saya tidak dapat menjadi diri saya. Mungkin ketika itu saya mengaharap sesuatu yang lebih.Bila saya tidak mendapatkan suasana yang saya harapkan.PERHAPS.


Saya rasa diri saya keseorangan. Namun ada 2 orang sahabat yang saya boleh berkongsi.Saya bercerita dengan mereka.Alhamdulillah. Saya merasai kegembiraan itu bersama mereka.. Alhamdulillah. Sekurang-kurangnya saya pernah rasa suasana yang saya rindu sekian lama. Saya rindu sahabat-sahabat saya.  namun Disini, susah untuk dapatkannya. Saya tidak tahu apa masalah saya.Tapi, yang saya tahu, setiap orang yang saya cuba dekati atau berkawan..pasti ada 'sesuatu'. Maksudnya, ada yang dengki atau benci mungkin?? entah. Saya ambil keputusan,, it's better being alone..saya sesuaikan diri dengan keadaan itu.. Saya ada seorang sahabat. Tapi kami terpisah. Dia membawa haluan sendiri. Persahabatan kami tidak putus, cuma sedikit berjauhan. SUNYI.. /sobsob


Bermula dari situ, setelah saya terpisah dengan sahabat yang saya sayangi, saya bersendiri. Benar, saya saya sangat sunyi. Saya berkawan dengan sesiapa disekeliling. namun, mereka datang dan pergi..:) 


Saya, aktifkan diri untuk mengisi rasa kosong dan sunyi..Tapi akhirnya, sama. 


Tapi saya tahu, sahabat saya itu gembira dihaluan yang dipilih...Saya ikuti perkembangannya. Saya cemburu dengannya. Dia mempunyai sahabat, rakan,teman..tapi saya? :) Saya gembira untuknya..Dia marahkan saya. saya tidak menghubunginya.Mungkin dia fikirkan saya lupakannya. Tidak sahabat. Saya cuma, cemburu. Saya gembira lihat kamu gembira....


Saya tetap ada. cuma INVISIBLE. no one will see me.:) /happy


All i know, i'm not alone as long HE always with. Nothing happen without a reason.


**coretan ini adalah kisah tentang SAYA. hanya SAYA.tiada kaitan dengan VIVIE kenit tu eh~ 

Popular Posts

Followers