Shout Box!

Shout

Vivie Otto a.k.a Wedzz

Share any things about my lifestyle, sweet memory and my feelings. All just for my beloved friends. See my Profile


About Me

Just ordinary gurl without superpower and born in Kelantan. Just simple lifestyle and happy go lucky... trying to be good muslimah.. well, now studying at MMU malacca.. that's all.. hehe


Social Web

  • RSS
  • Facebook
  • HOME
About

Yahoo! Messenger with Vivie

Chat!

Vivie Otto

a.k.a Wedzz

salam, dear lavvy.

Benarkan Vivie luahkan rasa hati.

rindu? siapa? insan istimewa kah? Post ini, untuk memberitahu tentang seseorang, terasa jauh dengannya. mengapa? ada kesalahan yang tidak dapat di maafkan? Ada dendam dimana-mana? ketahuilah kamu..Di hati ini, Tiada sekelumit marah atau dendam. Dulu, ya.. Vivie akui. Vivie Marah, Vivie geram. Tapi untuk sahabat..Untuk apa marah untuk masa yang lama? Hati dah jadi macam air terjun. Dengan rendah hati, Vivie telah alirkan rasa itu seperti air terjun. jatuhnya laju dan keras, tapi ia akan terus mengalir..

Sebenarnya Lavvy, seseorang ini merupakan 3 sekawan sebelum ini. mereka selalu berkongsi suka duka. Kami dipanggil kenit@ketot or 3 cuties sebenarnya../wuu.Tempoh perkenalan 3 cuties ni, tidak selama mana. tapi mungkin tautan hati itu kuat.Mereka selesa bersahabat. Suka duka mereka lalui bersama. Alhamdulillah.

Namun, mana2 ikatan persahabatan itu kadang2 ada turun naik. Ada ketegangan. Ikatan itu seperti longgar. 3 cuties ini seakan menjauh. mereka pilih jalan hidup masing-masing, which is good for them.Tapi, sekarang ni bukan zaman batu. teknologi boleh menghubungkan mereka,mereka boleh memilih untuk berhubung atau tidak. si kenit berdua memilih untuk berhubung dan bertanya khabar.

Tapi kesedihan menyelubungi hati si kenit yang selalu berhubung.Mereka rindukan kenit yang seorang lagi. Dimana beliau? Beliau yang kami kenali, memang suka berdikari. Tapi itu bukan penghalang untuk terus berdiam diri tanpa berita.  beliau mempunyai teman baru? ya, kami tahun.ini semua kerana teknologi.kami tahu itu. tahniah sahabat.Setiap kali ke kampus, Sikenit yang seorang ini mengintai si BUBU si putih beliau yang merupakan kenderaan beliau..

MOga kamu sihat selalu.

Adios.




~~**~~
~*sedikit coretan luahan hati Vivie*~
~**~



**Ukhuwah Fillah abadan abada



Assalamualaikum wbt... /hi

"Ikatan iman yang paling teguh ialah setiakawan demi Allah dan berkonfrontasi demi Allah, kasih demi Allah, benci pun demi Allah."
  (Riwayat Tayalasi, Hakim, Tabarani fi al-Kabir dan al-Ausat, Ahmad, Ibn Abi Syaibah, dan Ibn. Nasr)

Manisnya persahabatan itu bila disulami dengan kasih sayang dan cinta kerana Allah swt. :) Demi Allah, Vivie sayang sahabat-sahabat Vivie. Walaupun tempoh perkenalan tidak lama, beberapa bulan cuma. Ikatan itu terasa erat.

Tahu tak? **takk!! Dalam gambar di atas tu, ada budak dua orang, dari Uni sebelah Uni Vivie **nipu je sebelah~ Macamana kenal budak dua orang ni? **tah jumpa depan rumah! /haha Eh! bukan~ Kenal budak 2 orang ni melalui lovely MAK CIK SITI! **argghhh streeess! shadap! /beaten Ouch!! Dia masuk menyewa rumah yang Vivie sewa. Bukan nak cerita Macamana diorang masuk rumah, tapi Vivie Nak cakap.. Dekat rumah tu lah episod perkenalan,percintaan,persahabatan per~per~pernilaian PMR? err **enuff la ketot! suka merapu .....huh!

Bulan berapa entah, Vivie lupa. Tapi 2-3 bulan lepas la.. Entah kenapa, Dengan mereka berdua ini..Vivie dapat rasa satu perasaan yang dah lama Vivie rindu.. **songsang ke apa budak ni? /shock Sibuklah! Vivie rindukan suasana berkawan rapat, sharing-caring, bersahabat. Pada mulanya, Vivie suka tengok Mereka berdua, Fida & Tikah  (bukan nama sebenar) **kih3 mereka saling menjaga dan saling faham. Fuhh!! Jeles juga. haha **senget kau ketot. That's why it's called friendship.. /wuu
 
Tak ambil masa yang lama, kitorang terus ngam! **gam? uhu eh? /XD Alhamdulillah.
Malas nak type panjang. Walaupun banyak benda nak bebel. **pergi la bebel sorang2...tak nak dengar /deaf ..lalala~


Vivie nak highlightkan
**ha, warna kuning lagi~ dekat sini, persahabatan itu tak perlu mengambil tempoh yang panjang untuk ianya terjalin, Cuma permulaan itu yang menentukannya.**salah tempat highlight ke? ayat yang panjang tu ha! Betul kan Tikah, Fida,Kak Dora(bukan nama sebenar)?
Uhibbukum fillah!


# Fida (bukan nama sebenar),
~>Boleh tahan nakal si Fida (bukan nama sebenar) ni.. **tambah-tambah bila ade yemi dia tu
~>Kucing sayang kau, Tapi kenapa kau takut dia? ** siap bagi aroma lagi.
~>Sorry, aku suka kelentongkan benda yang kau tak tahu. **sebab kau percaya semua ku cakap /wahaha
~>Terima kasih tau, kau sweet sebenarnya. **muahss~ /kiss

~>I'm glad to know you.

# Tikah (bukan nama sebenar)
=>Kau lagi sengal dari Fida(bukan nama senar lagi).
=>Kenal kau, buat aku jadi diri aku yang dulu.. **suka bercakap.sharing bagai..
=>lepas ni dah tak ada nak layan aku membebel sampai pagi. **damn miss it!
=>Terima kasih, pinjamkan sikit ruang persahabatan  untuk aku tau.
=>Aku still ingat masa kau salah pakai cermin mata aku masa mula-mula kau datang dulu. **entah..kenapa yang tu aku ingat sangat.lawak? entah.. /nobigdeal

# Kak Dora (lagi lah bukan nama sebenar)
->/hi
-> Mula-mula jumpa akak dulu dulu duluuuu **lama nau.. terfikir, akak ni garang kot **muka hensem ouh! garang la tu. /woah
-> Bila lama, rupanya akak ni peramah orangnya. **fuh! bila bersembang, seronok~ sampai masa tido, terus off switch! /lonely
-> Vivie doakan, Vivie dapat makan nasi minyak akak dulu sebelum Vivie rasa nasi minyak sendiri..AMINN! **Fida, Tikah! amin sama-sama tau! /happy
-> Ampun kak! Dora tu comel.macam akak! **lalalalaa~ /bye
-> Best jugak ada kakak..

Dear All,
Jika suatu hari, kita tak dapat lagi bersua muka, **social network kan ada. Titipkanlah Doa. Doa rabitah ini pengikat ukhuwah kita. yuk! Tadah tangan~!

>Tekan Sini,Baca sama-sama.
< /please

*Maksud doa*
"Ya Allah, sesungguhnya Engkau mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi-Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah)-Mu, bersatu memikul beban dakwah-Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari'at-Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalannya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani-Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada-Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma'rifat (pengetahuan sebenar) tentang-Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada' dalam perjuangan agama-Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya"
 
**nah! /love


~**~
~*True friendship continues to grow, even over the longest distance. *~
~*Same goes for true love,*~
~*No different between them*~
~* sayang kalian kerana Allah*~
~*Aku tulis panjang-panjang korang baca tak?*~
~* **Tak apa~ belog aku, aku punya suka lah nak tulis panjang ke pendek /wahaha*~

~*lots of lavender's love*~
~**~














Assalamualaikum Dear Lavvy..

Lama 
Vivie tak jenguk lavvy. Kalau nak kata busy, mungkinlah.. /opss 
**sorry lah, tak de niat nak malas..hehe. pemalas!pemalas!  Bukan malas tau..tak ada idea dengan mood.mane die lari entah.. Vivie kejar-kejar, tapi die lari lagi laju.. /sobsob Uiih! Semput Vivie tau..

Hihi, Macam biasa..mukaddimah memang out. Ok2, Sebenarnye kan kan... /blush **gatai2.. Vivie nak cerita pasal seseorang.. /shy malu lah pula nak teruskan.. hihikhik... **bagi penampar pun tak salah ni.. /beaten ok2..
Hari ini sebenarnya, Hari lahir Abah Vivie.kan abah kan? **anggukangguk. Betapa 'special' nya birthday abah, ada 2 tarikh..20 & 23 Oktober 19** **yang belakang rahsia. baru duapuluhan tau!..pilih lah yang mana suka..**hehe..tak tak...meh nak cerita..


Sebenarnya, dulu-dulu encik polis zaman jepun main taram suka hati nak letak tarikh apa. **pilih 31 february pun boleh. Tarikh sebenarnya, 23 Oktober.. 20/10 tu dalam IC. Ada yang Wish 20, tapi Vivie lagi suka Wish 23/10... special tak? kan~/heh **tak kira! special jugak! ikut cakap Vivie!! huh! /wahaha


Untuk Superhero Vivie,
 

Abah,
## Selamat hari lahir..
##Abah paling Hensem!
 /wuu 
 **hehe tak! tak! tak mintak duit belanja lebih! hehe /please 
##Vivie Doakan abah dimurahkan rezeki, kudrat superman, 
**sekarang pun sudah superman~ /wuu..
##Always be our superhero.  (^_^)


Abah,
terima kasih besarkan Vivie. 
Terima kasih atas segala curahan kasih sayang untuk Vivie.
terima kasih sebab memahami Vivie.
Terima kasih...

Umi, 
Terima Kasih kerana jagakan makan minum Abah, dan kami 5 beradik.**mm~dapdapdap 



Dear Abah,
I'll always be your little girl.always!
**walaupun da besar macam dugong./please



~~**~~
~*Sorry, for any 'merapu' word..hehe*~
~~**~~

Salam...


mana Vivie? lama betul menghilang...Vivie kata die menulis bila ada cerita.. takkan xde cerita langsung nk dikongsi? **dah malas nak menulis la tu..


Biarlah si Vivie tu..


Kali ni biar SAYA yang bercerita.
cerita kali ni berkaitan dengan kehilangan..kesepian dalam satu kelompok. /wuu~


Dulu,
Saya sangat excited untuk bersama berjuang dengan 'sahabat' yang diantaranye terpilih untuk memikul tugas yang sama..Pada mulanya kesukaran yang saya hadapi.Saya cuba untuk melakukan sebaik mungkin. saya cuba untuk melakukan walaupun pada ketika itu, saya tidak tahu apa perlu saya lakukan.Saya buat seperti yang diarah.pendek kata, saya ikut apa yang diminta tanpa ditambah.Tidak seperti sahabat lain yang mempunyai pemikiran yang lebih kreatif dari saya.


Untuk tugas saya, saya tiada rakan seperjuangan seperti yang lain yang mempunyai rakan seperjuangan yang membolehkan mereka 'brainstorm' idea-idea mereka. Kata senior, saya kene fikir dengan lebih kreatif.Saya memang bukan pakar untuk berfikir diluar kotak. **dalam kotak pun belum tentu. Saya cuba mencari pencerahan dari senior. Namun tiada yang dapat membantu. yang ada cuma memaksa saya untuk mengeluarkan idea saya.Ya saya mengaku, kelemahan diri saya yang tidak tahu memaksa diri untuk berfikir. Tambahan ketika itu saya tidak jelas apa skop tugas saya yang sebenar. /shock


Dalam saya mencuba, saya tahu diri saya gagal untuk melakukan tugas dengan baik. Saya lihat 'sahabat' yang sudah jelas dengan apa yang mereka lakukan. Tapi saya? Saya merasakan diri ini sangat lah LOSER. Tertekan dengan keadaan itu, daily life saya pun ter'effect' sama. Saya semakin kelam kabut. Ketika itu, saya cuba mencari seseorang untuk bercerita. Tapi, lumrah manusia mungkin yang suka 'berkumpulan' alangkah seronok jika saya boleh bersama dalam 'kelompok' sahabat itu. Saya cuba untuk berada dalam kelompok-kelompok itu. Saya memerhati dari jauh. Ya Allah! indahnya ukhuwah mereka. Saya tersenyum.Mungkin saya boleh bersama mereka. Pada mulanya saya cuba biasakan diri. Alhamdulillah mereka menerima..:) Tapi semakin lama, saya rasa diri saya terpinggir. Saya tidak tahu apa yang mereka ceritakan. Yang saya tahu, mereka lagi hebat dari saya. mereka tertawa saya tersenyum.Tapi saya masih tidak dapat menyesuaikan diri. Saya tidak dapat menjadi diri saya. Mungkin ketika itu saya mengaharap sesuatu yang lebih.Bila saya tidak mendapatkan suasana yang saya harapkan.PERHAPS.


Saya rasa diri saya keseorangan. Namun ada 2 orang sahabat yang saya boleh berkongsi.Saya bercerita dengan mereka.Alhamdulillah. Saya merasai kegembiraan itu bersama mereka.. Alhamdulillah. Sekurang-kurangnya saya pernah rasa suasana yang saya rindu sekian lama. Saya rindu sahabat-sahabat saya.  namun Disini, susah untuk dapatkannya. Saya tidak tahu apa masalah saya.Tapi, yang saya tahu, setiap orang yang saya cuba dekati atau berkawan..pasti ada 'sesuatu'. Maksudnya, ada yang dengki atau benci mungkin?? entah. Saya ambil keputusan,, it's better being alone..saya sesuaikan diri dengan keadaan itu.. Saya ada seorang sahabat. Tapi kami terpisah. Dia membawa haluan sendiri. Persahabatan kami tidak putus, cuma sedikit berjauhan. SUNYI.. /sobsob


Bermula dari situ, setelah saya terpisah dengan sahabat yang saya sayangi, saya bersendiri. Benar, saya saya sangat sunyi. Saya berkawan dengan sesiapa disekeliling. namun, mereka datang dan pergi..:) 


Saya, aktifkan diri untuk mengisi rasa kosong dan sunyi..Tapi akhirnya, sama. 


Tapi saya tahu, sahabat saya itu gembira dihaluan yang dipilih...Saya ikuti perkembangannya. Saya cemburu dengannya. Dia mempunyai sahabat, rakan,teman..tapi saya? :) Saya gembira untuknya..Dia marahkan saya. saya tidak menghubunginya.Mungkin dia fikirkan saya lupakannya. Tidak sahabat. Saya cuma, cemburu. Saya gembira lihat kamu gembira....


Saya tetap ada. cuma INVISIBLE. no one will see me.:) /happy


All i know, i'm not alone as long HE always with. Nothing happen without a reason.


**coretan ini adalah kisah tentang SAYA. hanya SAYA.tiada kaitan dengan VIVIE kenit tu eh~ 

Salam, Dear  Lavvy,


21 tahun lepas, 2.40 petang.


Pada masa ini, Vivie jengah ke dunia.Alhamdulillah diberi peluang hidup selama ini. Nikmat yang banyak dan tidak ternilai. Dibesarkan Oleh Kedua ibu Bapa sangat Penyayang.


Umi,
Terima Kasih.
Terima kasih beri didikan,
Berikan makanan.
layanan first class. Terima Kasih untuk sepanjang 21 tahun hidup.


Maaf,
Kerana degil.
Selalu kecewakan umi dan abah.
Selalu meminta-minta.
mahu sentiasa Dilayan.
Maaf  xdapat bagi apa yang abah umi harapkan.


Harapan,
Vivie bukanlah seperti adik beradik yang lain.
Tidak sebijak mereka.


Abah,
Abah yang terbaik.
Abah banyak bersabar dengan Vivie.
Juga layan kerenah Vivie.
Penuhi kehendak walaupun tidak munasabah kadang-kadang.
Terima Kasih.


Vivie tidak pandai berkata-kata.
Tidak tahu tunjukkan how much i love them.
Terima kasih.


Halalkan makan minum, pakai sepanjang 21 tahun ini.^_^
Terima Kasih.


psst!! abah dah 21..boleh kawin dah~(^_^).v heheh.. boleh mengundi dah!


*120112*
Tidak mahu jadi anak kecil yang berguling-guling menangis bila birthday tidak diingati.Cukup dengan ingatan dari Insan tersayang..Terima kasih..**macam touching.haha..


Belajar untuk matang! 
But i love to have nice dream..it's okay rite?


i love u all!thanks!
ingatan bukan sekadar hanya dengan tarikh yg tertulis di FB.


salam 21.^_^.it's just a number...

~~**~~
Make yourself a better person and know who you are before you try and know someone else and expect them to know you” (^_^).v
~~**~~

Salam Dear Lavvy!


hihi.../huhu Gatai tetiba. apsal?? /haaah


Hai~


kebelakangan ni, Kakak2 ipar Vivie post pasal baby...:p Tiba-tiba Vivie yang excited lebih. **mereka lagi excited. XD Terutama Pn Semut. kan3? hihi...Doa yang terbaik untuk kalian.

Untuk Pn. Zini & Pn. Hany, MOga dipermudah.InsyaAllah.

Abah n Ummi to be makin nervous rasanya. Macamana la sicomel berdua nanti ek? ikut muka CikDa lah~! XD
**ngade.

hehe, first word baby2 tu nanti  nak bagi panggil Cikda dulu..:p Macam Nufayl, Nuha n Fudhayl...wahahaha /wahaha xkira..:p

Peace Sis!! 


Salam.


Dear lavvy, lama sungguh tak cerita ceriti kat sini.Kekok nak menaip. Tak tahu nak type macam mana.

Banyak cerita terlintas,terjadi.tapi kekangan masa.

Cuma kali ni, rasanya Vivie nak persoalkan tentang Dia. **drama Tentang Dhia best kan? XD

Dia sensitive.

Dia cepat melenting kadang-kala.

Dia selalu ikutkan kemahuan.**pastu nyusahkan diri sendiri.

Dia belagak kuat.**tapi cengeng.

Dia sukakan perhatian kadang kala. (perhatian dari teman sekeliling)

Dia, jika marah hanya fikirkan dirinya.**memanglah.

Dia, manja dengan keluarga.

Dia, Suka bergantung.

Dia, bila terasa senang lupakan.(sometimes)**susah la~

Dia, bila sedih suka bersendiri.

Dia, Pendam adalah kunci utama.**sakit sendiri.

Dia, rindukan kegembiraan dan suasana bersama keluarga.

Dia...rindukan suasana bersahabat.

Dia, Sunyi tanpa sahabat.

Dia, Ingin kan teman yg boleh memahami diri..RINDU.

Dia, takut untuk jalinkan persahabatan.Takut terluka lagi..**something happen before? yes.



Dia, = sekeping HATI Vivie.

Sorry, for emo post. melampau kan? cuba untuk fikir hati sendiri..

Popular Posts

Followers