Shout Box!

Shout

Vivie Otto a.k.a Wedzz

Share any things about my lifestyle, sweet memory and my feelings. All just for my beloved friends. See my Profile


About Me

Just ordinary gurl without superpower and born in Kelantan. Just simple lifestyle and happy go lucky... trying to be good muslimah.. well, now studying at MMU malacca.. that's all.. hehe


Social Web

  • RSS
  • Facebook
  • HOME
About

Yahoo! Messenger with Vivie

Chat!

Vivie Otto

a.k.a Wedzz

dear lavvy sayang.

Assalamualaikum..


"Kita percaya semua kejadian ini ada hikmahnya. Allah tidak mahu kita menanggung terus bebanan yang cuba menggangu-gugat. Jadi Allah memberi jalan keluar agar tidak menyusahkan kita dengan cara ini seperti yang disebut dalam surah at-Talaq yang juga dikenali sebagai 'ayat 1000 dinar' iaitu:"
           ---------------------------------------------------------------------------------------------          
                  "'Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah, akan ada jalan keluar..."
          ---------------------------------------------------------------------------------------------
petikan di atas amat menyentuh sanubari saya bilamana situasi kesulitan yang dirasakan pahit sebenarnya merupakan jalan keluar.  Demikianlah kayanya Allah Rabuljalil sebagaimana yang dikongsikan.

Kadang-kadang.. xsemua yang kita inginkan akan terus dapat.Tak semua bnda yang kita harapkan kita akan terus dapat kan? that's reality..jangan terlalu mengharap semua yang kita nak..akan datang begolek tanpa sebab. wallahu'alam.

                    

<3Lot's of lavender's love<3
~*2012*~
~**ingatan diri dan sahabiyyah**~

Salam luvly lavy...

          Lamew xjenguk lavy....vivie sangatla busy dengan assignment,project.tutorial, midterm segala...sume perlu submit dalam minggu sama xm pon hari yang sama..ada yang yg kene submit hari yang sama ...banyak la jugak...sangatla tension....bile tension..vivie cepat melenting...tapi, control...vivie boleh kawal diri xmarah orang...tapi, untuk kawal diri..vivie byk diam n muka tegang...alhamdulillah,sahabat2 yg kenal vivie faham..unfortunately, vivie tahu...ada sorang kakak ni terasa dgn vivie...my bad...salah vivie. midsem break lepas...masa byk dihabiskan depan lappy ni jer...dan akibatY, vivie selalu sakit kepala...till now, vivie xleh mengadap lama sgt.bila masuk setengah jam je...mata vivie da start bedenyut..smpai blakang kepala...lastly, mmg xnmpak apa-apa...masa tu..mmg sakit sgt...maaf, post2 vivie kebelakangan ni agak personal post.dear lavy, vivie rindukan suasana bersahabat...sahabat yang baik.

      Sahabat,teman....seronok bila flashback...so sweet bila sakit ada yang jaga...sampai xtido mlm...tapi betul, sangat risau bila tgk sahabat  kita sakit.....(^_^)

      Now, feel alone...everything i do, i realize...i'm alone. who's by my side? i choose to be like this. i deserve to this..:) be strong dear Vivie. Stand by your own.if i fall, i have to wake up by my own.

      sorry for personal post...i need someone to talk. but i cant. bimbang, kalau vivie tersalah ckp atau tinggikan suara ada yang terasa.
headache oredy.adios.

lets silent 'speak'.

             ~~**~~
               ~*Lot's of lavender's love*~
                **~silent is true friends that never betrays~**
        ALONE?
             ~**Allah Always there 4 you**~ 
                 ~*sorry 4 small entry..emo*~
              ~~**~~



     
    







salam..
dear lavvy,

vivie risau...fikir masa depan vivie...sorry to be honest here..vivie sedar diri vivie sangat banyak kelemahan...vivie jugak xtau cemane nak adapt masa depan nanti...vivie jugak tau..vivie terlalu bergantung. vivie nak independence....tapi cemane? anjakan apa vivie perlu?? wake me up! tidak~ xdew orang boleh sedarkan melainkan diri sendiri. vivie sedar semua kelemahan vivie. tapi diri vivie xleh terima diri vivie sendiri...tu yang buat vivie bergantung...sangat bergantung... kwn2 vivie, sem depan pegi industrial training~vivie? mgkin tidak lagi...sampai terdetik vivie nak stop kat sini...sbb dah banyak habiskan duit parents. banyak dosa vivie...kalau umi baca~ maaf umi...vivie xleh buat umi senyum dari awl lagi...vivie mmg slalu bermasalah.someone! tampar vivie! tamparan yg boleh sedarkan vivie!!vivie buat salah kat ramai org. better stop here. salam..mf...vivie mampu sampai sini jer.vivie xkenal diri vivie!!

salam sayang,
lavender's love.

Popular Posts

Followers