Shout Box!

Shout

Vivie Otto a.k.a Wedzz

Share any things about my lifestyle, sweet memory and my feelings. All just for my beloved friends. See my Profile


About Me

Just ordinary gurl without superpower and born in Kelantan. Just simple lifestyle and happy go lucky... trying to be good muslimah.. well, now studying at MMU malacca.. that's all.. hehe


Social Web

  • RSS
  • Facebook
  • HOME
About

Yahoo! Messenger with Vivie

Chat!

Vivie Otto

a.k.a Wedzz



Salam W.B.T.~

RINDU....teringat kenangan sekolah dari sekolah rendah sampai menengah...kali ni, Lavender Gurl guna bahasa yang betul ok....sebab masa sekolah dulu, tak boleh guna singkatan atau bahasa pasar (^_^).v maaf cikgu, tak praktik...huhu..dulu, kalau guna singkatan, kene pukul tangan wo....bukan tak sakit...macam nak tercabut tulang..
hehe....rasa rindu sangat zaman2 sekolah dulu....

BTW,(nak lari topik la ni) lavender Gurl baru sampai 'Home SWEET Home'..Kelantan....sekian lama tak balik...kira2 4 bulan....tu...fuh....ingat nak balik awL....apa daya....sahabat tercinta minta postpone seminggu...teman beliau 'study'.. ok, untukmu apa saja...lepas habis 'paper' beliau....baru boleh berangkat....ku ingat hanya teman beliau 'study', rupa2Y ada agenda tersembunyi.....lepas exam, sahabatku ajak 'enjoy'....ok....my pleasure~! oh, terlupa....sbelum tu...kakak2 kesayangan a.k.a 'roommate'...dah lama 'plan' nak pergi pantai....itu tujuan sebenar Lavender Gurl 'stay'....hik3...(n_n*)...

Ok, kitorang dengan hati riang ala-ala kanak ribena..(nyanyi2 lagu ribena) Hari Yang Ceria~!! ups~! terlebih sudah...:p jangan terkejut Lavender Gurl bangun awal hari tu~! (O.o)...semangat tu...(konon2 la...)
KENAPA??? erk~ buat sandwich...tengah 'best' tido...tiba2 terdengar suara ala-ala gorilla....

"Bangun~!! buat sandwich....bangun cepat...!"

Aduh...malasnya! berkecai mimpi-mimpi indah pagiku...bagi la nak tidur kejap aje lagi..(kata-kata dalam hati)...sambil peluk patung dolphin(vivie) dengan penuh kasih sayang...Erk~! Vivie ditarik..!!! tidak!!!!!! huh~! dengan malasnya menuruni tangga..(dah mndi okeh~!) .psst~! Jenguk kat dapur kejap...ok...dah preapare....bertungkus-lumus lah kami menyiapkan sarapan di pagi hari...sandwich menjadi tanggunjawabku....ok..ok..come to mama~! hehehe....kakak-kakak kesayanganku juga menyiapkan makanan mengikut kepakaran lahiriah mereka...heheh...ow yeah~! semua sedap tau~! terutama sandwich 'marvellous'~! (betul eh eja?)...'activity' pagi selesai...petang yang damai..burung berkicauan..(eh, bukan pagi ke?) perubahan 'plan'...'postpone' ke petang....

Perjalanan yang agak panjang~ sampai akhirnya kami ke pantai...fuh~! makan dulu!! ok..ok...kami makan hidangan enak dan segar di tepi pantai dan di tiup angin sepoi-sepoi bahasa bersama bau laut yang menggamit rindu di kampung halaman papa tercinta...Nenasi...Bau hamis laut yang dirindui...hehe...(drama pulak)..


Tanjung Bidara Beach (Exterior view)
Permandangan Pantai Tanjung Bidara.

Kami dah makan dan sudah kenyang~! hehehe..(mandi time~!)..lavender gurl malas nak mandi...so, mengambil keputusan nak jalan-jalan ala-ala jiwang gitu di pinggiran...'debush'2 ombak membasahi kaki bersama sahabat tercinta...heehe...alang-alang seluar dah basah...masuk je la dalam air..akhirnya~! kami jalan2 sampai tempat berbatu tajam...disini la. bermulanya dimana...kakiku mendapat luka yang agak pedih dan agak besar..huhu...gatal, nak panjat batu...sekali tergelincir~! pergh~! pedih woo~ darah di mana2....rendam kaki dalam air masin.....aduh~! nak menangis rasanya...fuh2~! relek...

pain

lastly, jalan la dengan alignment x stabil....heheh..(padan muke~!). Tak pe kak, kenangan bersama kakak2 tercinta...hehehe...kami pulang dengan hati yang gembira dan fizikal yg amat penat dan sakit+pedih~! dua-dua kaki tau! satu luka...satu lagi masuk pasir...sampai sekarang, pasir 'still' di situ...tak dapat di keluarkan...biar je~! heheh...tak pe, yang penting, hati yang tenang dan pengalaman yang 'best'~!!

Esoknya...lavender gurl berangkat pulang ke rumah angah....untuk menemui soldier2 comel jelita..hehe...sampai tengah malam tau~! rindu teramat kat anak-anak buah yang cerdik pandai nih~! huhu...

gambar hiasan

Beberapa hari disana, angah outstation di Terengganu, peluang keemasan~! jimat duit tiket...hehe....sepanjang bersama anak-anak buah kesayangan, banyak bersabar melayan keletah mereka....rindu sangat...abangnya seorang yang sabar...kakak pula banyak bercakap(tak henti-henti!) adiknya pula...pandai memikat.....si kecil yang banyak keletah....hilang stress...alhamdulillah....walaupun untuk sekejap cuma....asalkan dapat lupe masalah...huhu....(^_^).v Berada di Terengganu satu malam...Esoknya, pagi-pagi lagi dah keluar dari hotel...cari tiket bas...(konon2) pergi muzium dulu....si abang yang dahagakan ilmu sentiasa bertanya abahnya itu dan ini~ sungguh comel dan bijak~! lepas makan, tiba lah masa untuk pulang ke rumah..(weee~~!!) hati bebunga(^_^). hehehe....dapat bas last...pukul 5.30..
ok la tu...sampai malam...fuh..penat....HOME SWEET HOME~!!!

gambar hiasan

Seharian di rumah...huhu...rehat secukupnya....sesi 'lepak'ing(perosak bahasa) bersama keluarga..best wooo...
Esoknya, abah masak asam pedas~! wau~! 'favourite'!!!! huhu...makan2~!
petang, umi ada aktiviti sukan di sekolah...rasa nak ikut...heheh....ikut je la...heheh....best dapat tengok
adik-adik main sukaneka....walaupun latihan, mereka semangat!chayok~! tengok punya tengok, teringat
pulak zaman dulu2....zaman sekolah rendah....lavender gurl tak aktif....suka tengok jer.....heheh..
teringat pulak zaman2 sekolah menengah...kat Kamil, sekolah bestari....nak masuk sekolah ni, kene
ade syarat2 dia...3 ke 4 'A' dan ke atas..baru diterima...huhu....lavender gurl terpilih tau~! Destinasi
pertama, mendarat di tingkatan 1 Uranus...lokasi kelas ni kat tingkat 4..pergh..kalau dah naik memang
malas la nak turun...dalam kelas ni, tanpa disangka, jumpa ngan kawan-kawan dari kecik..ada la 2,3 orang...
budak-budak pandai la ni....(Uranus kelas pertama tau~!) hehe....dalam kelas ni jugak lavender gurl
suka kacau budak-budak.....hehe...(dulu brutal sket) suka sangat kacau2 dorang....paling best, ada sorang
budak KL...hehe...mula2 dia tak pandai cakap kelantan, apa lagi, BULI TIME!!! boleh kata tiap2 hari kitorang
fighting.. dia sahabat terbaik~! hehe..nak sebut nama ke? ok, nama panggilan manja, Camie...hehe..
lavender gurl kadang-kadang panggil die camie comel cam camel:p (jangan marah tau mie, ak da ckp
nak post sal ko an) hehe..peace(^_^)...sambung cerita..best kacau camie ni, kacau2 last2 dia merajuk....
pergh~! jenuh nak pujuk....lama-lama sikit, ok la balik.....belanja air tin ke ape kan.....baik balik...hehe tu la
rutin kami....hehe...lavender gurl bergabung dengan 2 orang sahabat lagi kacau budak2 kelas....hehe....kacau
sampai merajuk....hehe...suke~! comel....merajuk kejap je...hehe...wah~! (senyum je wat post ni...rindu!!)
sepanjang tahun, rasa sweet giler~~ hehe....

Masuk tingkatan 2,terpisah ngan 2 saahabat ni....tapi still bersama...dapat tambah ahli geng lagi:p
Camie, sekelas ngan lavender gurl...mendarat di planet Musytari...kat sini paling sweet...banyak kalau nak
dicerita....kenangan dalam kelas ni...tak akan dilupa....lavender gurl still suke kacau orang...mangsa utama, Camie
semestinya~! tambah lagi sorang yang agak Comel...ketinggian kami lebih kurang....nama dia...em, nama manja jugak la..
Zul...Soya pun boleh.....hehe....(ada sejarah ngan Zul) shhh~! tak nak cerita~! haha.....akhir tahun form 2, dorang
berpakat ramai2 kenekan lavender Gurl....isk.... sedeyh...haha...(dorang bagi hadiah katak~!) padan muka~!
hehe..idea Zul yang agak comel uh...huh~! haha...best teringat balik.....banyak kenangan kalau nak cerita...

Mendarat pulak kat 3 Pluto...last kat kamil....kat sini banyak duka...huhu.(ayat jiwang pulak)...hehe...keretakan
persahabatan...Bukan ngan camie....dalam duka, lavender gurl enjoy dengan kawan-kawan dari pluto..
sekelas dengan Zul....ni la mangsa tiap-tiap hari....heheh...kacau je, dia malu-malu...:p hehe...suka2~! miss u all....
kat Pluto ni, lavender gurl lain sikit....terluka orang cakap....huhu...tak nak lah cerita sedih2 ni...(sedih pulak)..
lepas PMR, lavender gurl ambil keputusan tinggalkan Kamil yang penuh suka duka....hehe...pergi Teknik Mas...
ni a...lencana "kamil tersohor"....kenanganku...

kamil tersohor

Pengembaraan planet-planet berakhir di Pluto...pulang ke bumi~! Bumi Teknik Pasir Mas..em...lavender gurl rasa...Perjalanan ke planet bumi...akan dicoretkan lagi pada post akan datang..huhu...peenat dah menaip....(kat sekolah umi masa taip ni...) dah nak balik....adios~ adik bersukan bersorak nak baliik rumah....heheh....nak salam cikgu pulak....adios...lots of memory...miss u all guys...

"Friendship is not only single word but knowing all terms in our life.
We are not lonely anymore because we beloved friends who that really take care about us."


~**lots of memory**~
~lavender's love send regards~

0 comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Popular Posts

Followers